На Луганській ТЕС не вистачить вугілля навіть на два місяці

Поділитися:

На Луганській ТЕС у місті Щастя залишилося вугілля лише на 39 днів. Раніше його поставляли з Росії, проте з 1 листопада РФ припинила поставки. Зі своїх джерел «‎Перший Діловий»‎ дізнався, що ДТЕК розглядав варіант закриття або продажу Луганської ТЕС.

Відзначимо, що у 2019 році Росія заблокувала поставки антрациту з окупованої території і станція використовувала природний газ для виробництва електроенергії. Борг Луганській ТЕС за газ перед державою перевищував 1 млрд грн.

У понеділок, 8 листопада, на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийняте рішення цього разу також використовувати газ. Обласна влада звернеться до Уряду щодо механізмів безперебійного постачання газу на ТЕС.

Як повідомили представники Луганської ТЕС, працювати на природному газі без додаткових пільг підприємству економічно не вигідно.

«Без електрозабезпечення можуть залишитися користувачі І категорії, а саме стратегічні підприємства та об’єкти критичної інфраструктури, школи, дитсадки, медустанови тощо. Також безпосередньо в Щасті в опалювальний період без теплозабезпечення можуть залишиться біля 9 тис. мешканців, три школи, два дитячих садка, міська лікарня, державні та комунальні установи»‎, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні зупинено роботу понад половини енергоблоків на теплових електростанціях.

Також ми писали про те, що на складах теплових електростанцій (ТЕС) України за останній тиждень запаси вугілля скоротилися на 7,1% або на 41 тис. тонн. Про це свідчать дані Міністерства енергетики.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ