На кредити аграріям спрямують 200 млн гривень

Поділитися:

200 мільйонів гривень у наступному році будуть направлені на формування статутного капіталу Фонду часткового гарантування сільськогосподарських кредитів. Про це йдеться в оновленому законопроекті Про державний бюджет України-2022, який сьогодні буде розглядатися в парламенті у другому читанні, повідомляє «Перший Діловий».

Відтак, джерелами фінансування Фонду стануть кошти, передані з бюджету до статутного капіталу. А також його дохід від фінансово-господарської діяльності, кошти, отримані від третіх осіб, кредити та гранти і облігації внутрішньої держпозики. Засновником Фонду є уряд. Створенням та підготовкою його до роботи теж займаються урядовці.

Мінімальна частка держави у статутному капіталі Фонду складає 51%. Це неприбуткова організація, яка буде надавати часткові держгарантії до 50% до десяти років. Отримати такі кредитні зобов’язання зможуть малі та середні фермери, які обробляють землі до п’ятисот гектарів.

Нагадаємо, що в Україні невигідно продавати свою землю через сильно низькі ціни на ринку. Про це свідчать результати двох перших місяців роботи нового ринку землі.

Вказується, що зараз 1 гектар української землі коштує не так вже й дорого, зате процедура з оформлення її продажу коштує досить дорого.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ