На Івано-Франківщині зареєстрували індустріальний парк

Поділитися:

У Калуші Івано-Франківської області зареєстрували індустріальний парк Kalush Industrial HUB, площею 18,73 гектарів, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Як зазначають у Мінекономіки, ініціатором є ТОВ «Ч.А.С.». Ключова мета створення парку – забезпечення економічного розвитку міста Калуш та України загалом, активізація інвестиційної і економічної діяльності, а також збільшення рівня зайнятості населення (створять близько 1,2 тисяч робочих місць), розвитку сучасної виробничої і логістичної інфраструктури. Термін функціонування індустріального парку – 30-ть років. У парку будуть такі види діяльності: машинобудування; виробництво машин, приладів електротехнічної промисловості; деревообробне і меблеве виробництво; переробка полімерів; виробництво пластмасових предметів.

В Україні торік було зареєстровано тільки 45 індустріальних парків. В нашій країні – одна з найнижчих в світі кількість індустріальних парків.

Нагадаємо, що індустріальний парк «Мостиський сухий порт» потрапив до списків офіційного реєстру індустріальних парків України. Таке рішення було прийнято за підсумками засідання відповідної профільної міжвідомчої комісії.

Також ми писали, що українська влада збирається побудувати на базі напівзруйнованого Миколаївського суднобудівного заводу новий індустріальний парк. Про це повідомляє голова державного концерну «Укроборонпром» в рамках Форуму інноваційних виробництв.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ