На Чернігівщині практикують шокову заморозку ягід

Поділитися:

В Україні продовжує набирати обертів ягідна галузь аграрного бізнесу, яка в ногу з часом і великим попитом на органічну продукцію, активно розвивається на полях держави. Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

Відзначимо, що на даний момент значна частина галузі розвивається саме на Чернігівщині. Тільки лише за 2019 рік у регіоні зібрали близько 635,5 тонн ягід з площі в 508,8 га землі.

На даний момент загальна територія регіону, що задіяна у виробництві і вирощуванні ягід, дорівнює 894,77 га. Всього в області успішно функціонує більше 40 підприємств, які заробляють саме на ягідній сфері.

Найголовнішими експортерами українських ягід вважаються Туреччина, Франція, Польща, Білорусь, Німеччина, Греція, Нідерланди та інші країни.

Однією з найпопулярніших технологій збереження ягоди для експорту вважається шокова заморозка.

Такий метод не тільки дозволяє довгий час зберігати ягоду, а й за рахунок цього сам товар має більш презентабельний вигляд для продажу, а найголовніше, що ягода не втрачає потрібних корисних властивостей.

Нагадаємо, що Україна нарощує експорт заморожених ягід на територію країн ЄС: торгівля стала продуктивнішою в другій половині сезону.

Тим часом, вітчизняні виробники ягід втрачають прибуток через заморозки: ціни на продукцію можуть підвищитися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу