На боротьбу з коронавірусом витратили лише третина виділених грошей

Поділитися:

З коронавірусного фонду України витратили всього 35 відсотків грошей, тобто близько 23 мільярдів гривень. При цьому, на потреби охорони здоров’я направили понад 14 мільярдів гривень, а витратили 499 мільйонів гривень.

Великі суми йдуть на потреби Мінекономіки, на Фонд по безробіттю – майже 7 мільярдів гривень. Їх них відомство витратило близько 94 відсотків. Ще 3,62 мільярда гривень надали Мінсоцполітики на Фонд соціального страхування і на допомогу дітей фізичних осіб-підприємців.

Близько 2,5 мільярда направили МВС на доплати нацгвардейцам, прикордонникам та поліцейським. У повному обсязі Міністерство освіти і науки повернуло абітурієнтам 52,5 мільйона гривень за скасування пробного ЗНО. Є ще й інші відомства, які ще не витратили надані їм гроші.

Раніше ми писали, що в Міністерстві фінансів України розповіли, що в 2021 році Фонд боротьби з коронавірусом перестане існувати. Так, за словами чиновників, проект державного бюджету на 2021 рік не передбачає створення додаткових фондів.

Також ми повідомляли, що за розпорядженням Кабінету міністрів України, Державна аудит служба повинна провести перевірку використання коштів Коронавірусного Фонду. Відомо, що Україна взяла на себе зобов’язання перед МВФ прозоро, і головне, – ефективно використовувати кошти Фонду. Проте дата аудиту так і не була призначена в Кабміні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу