На базі Антонова хочуть створити підприємство з ремонту літаків AirBus

Поділитися:

Розширення співпраці у авіасфері. Урядовці пропонують створити центр з модернізації пасажирських літаків AirBus – на базі заводу Антонов. Це буде сучасний центр європейського рівня, де іноземні пасажирські літаки перебудовуватимуть у вантажні, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Крім того, у рамках розширення міжнародної співпраці – на конференції в Парижі було представлено проект модернізації аеропорту «Бориспіль».

Він передбачає перетворення летовища в найбільший авіахаб Східної Європи. У планах – залучити 12 мільярдів гривень на розвиток вантажних перевезень, і ще 5 мільярдів – пасажирських.

Також нині триває співпраця з французькою компанією Aerogestion – щодо створення оптимальної моделі створення Національного авіаперевізника.

Раніше в Дніпрі вибрали переможця тендера, який буде займатися будівництвом нового аеропорту. Їм стала компанія «Онур», як свідчать дані державної системи ProZorro.

Важливо сказати, що в рамках максимальної очікуваної вартості в 5,7 млрд гривень, компанія виграла тендер з пропозицією в 5,64 млрд гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ