На Банковій хочуть змінити умови роботи з МВФ

Поділитися:

Українська влада розкритикувала однаковий підхід до всіх країн у кредитуванні Міжнародного валютного фонду. Так, в інтерв’ю для Agence France-Presse, Reuters та Associated Press президент Володимир Зеленський назвав такий підхід несправедливим, адже Україна, на відміну від інших країн, уже понад сім років перебуває у стані війни.

За його словами, у зв’язку з цим гроші доводиться витрачати не на економічні покращення, а на посилення безпеки країни. Мовляв, за таких умов відповідно й інші пріоритети – спочатку військові, далі – медицина, а вже потім – усе інше.

Попри це, глава держави наголосив, що для України є важливим продовження співпраці з Фондом для економічної стабільності, адже під програму МВФ підв’язані всі інші програми фінансової підтримки.

Відтак, пообіцяв виконати взяті владою зобов’язання в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, американський фінансовий холдинг J.P. Morgan поліпшив свій прогноз щодо відносин України і МВФ. Так, аналітики стверджують, що Україна отримає $ 3 млрд від Міжнародного валютного фонду до кінця 2021 року. Київ розраховує на ці кошти на початку осені, а в МВФ радять в такому випадку поквапитися з ухваленням антикорупційних законів і реформою правосуддя.

Раніше повідомлялося, що український уряд домовився про експертні консультації з Міжнародним валютним фондом щодо реформ в Міністерстві енергетики України. Про це стало відомо за підсумками онлайн-конференції міністра енергетики з главою місії МВФ в Україні.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ