МВФ зупинив співпрацю з Україною

Поділитися:

Тепер Україна залишиться не тільки без зовнішніх запозичень, а й втратить рейтинг довіри у багатих і сильних світу цього. Адже Міжнародний валютний фонд закінчив спільну роботу з нашою державою.

Відомо, що МВФ працював з Україною за програмою stand-by, яка була розрахована на 18 місяців. В рамках цієї програми наша країна в червні минулого року вже отримала перший грошовий транш в розмірі 2,1 мільярда доларів. До кінця 2020 року Україна повинні були виділити ще 1,4 мільярда двома траншами – по 700 мільйонів. Однак МВФ, в односторонньому порядку, зупинив фінансування.

Причинами цього Фонд називає ряд чинників:

  • українська влада так і не змогла знизити рівень корупції в країні;
  • судова реформа в Україні так і не була проведена;
  • Нацбанк України все ще дуже залежний від влади.

Груднева місія МВФ, яка завершила роботу в лютому також не принесла успіхів. Крім існуючих претензій, в цей раз у МВФ виникли ще і нові – через введення ручного регулювання цін на газ і фактичної відмови від ринку газу.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) знову відтермінував надання Україні чергового грошового траншу. На цей час місія незадоволена виконанням головних вимог з боку держави в рамках двостороннього співробітництва.

Раніше повідомлялося, що глава фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, що відсутність траншу від МВФ не стане катастрофою для країни. Складний 2021 рік прожитий і без допомоги від міжнародної організації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу