МВФ знизив прогноз зростання світового ВВП

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд (МВФ) погіршив у порівнянні зі своїми жовтневими оцінками прогноз зростання світового ВВП у поточному році на 0,5 процентних пунктів (п. п.). Це випливає із поширеної у вівторок січневої доповіді МВФ про перспективи розвитку світової економіки.

Як вважають аналітики фонду, цього року темпи зростання світового ВВП становитимуть 4,4%, у жовтневому прогнозі цей показник дорівнював 4,9%. 2023 року МВФ очікує зростання на 3,8%. Минулого року, за підрахунками аналітиків фонду, світова економіка зросла на 5,9% (показник не змінився у порівнянні з жовтневим прогнозом).

«Світова економіка вступає у 2022 рік у більш слабкому становищі, ніж очікувалося раніше. У міру поширення нового омікрон-штаму COVID-19 країни знову запровадили обмеження на пересування. Зростання цін на енергоносії та перебої у постачаннях призвели до більш високої та широкої інфляції, ніж очікувалося, особливо в США, а також у багатьох країнах з ринком, що розвивається, і економікою, що розвивається. Спад у секторі нерухомості Китаю йде повільніше, ніж очікувалося, відновлення приватного споживання також обмежують перспективи зростання», — пояснюється в доповіді.

Раніше під час засідання Ради Національної служби безпеки та оборони України Денис Шмигаль, прем’єр-міністр, зазначив, що незабаром відбудеться перегляд програми stand by, згідно з якою в рамках співпраці Україні планується виділення траншу у розмірі 700 мільйонів доларів.

На лютий 2022 року призначено перегляд програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, з яким вже зараз активно ведуться роботи міністерств з відповідної місії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу