МВФ змусить українців платити за комуналку

Поділитися:

Заради траншу МВФ Україна взяла на себе ряд зобов’язань. Проект меморандуму недавно затвердив Кабмін. Сам текст документа поки тримається в секреті, але в пресу вже просочилися окремі його пункти.
Так одним з пунктів значиться положення про те, що Україна відмовляється від усіх зобов’язань щодо продовження спецобязательств на поставки газу громадянам і ТКЕ. При цьому, країна повинна виконати ряд умов, які в майбутньому можуть привести до зростання ціни на газ і, як наслідок, підвищенню всіх пов’язаних з ним послуг комуналки.

Також одним з пунктів значиться той факт, що Україна посилить боротьбу з комунальними боржниками.

Для цієї мети будуть збільшені штрафи і значно «спрощено правове примус» до оплати боргів за газ та інші комунальні платежі.

Влада України розраховують отримати перший транш від МВФ протягом найближчих тижнів. Загальна сума кредиту становить 5 мільярдів доларів США. За попередньою інформацією, перший транш складе 1,9 мільярда доларів США.

Лист про співпрацю з МВФ і меморандум, який до нього додається, ще не підписаний Президентом. Документи проходять бюрократичні процедури в Офісі Президента.

Раніше повідомлялося, що якщо програма співпраці з Міжнародним валютним фондом не зірве, то до кінця року курс валют може скласти 28-29 гривень за 1 долар. Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Також Міжнародний валютний фонд не допустить стану дефолту в економіці України

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу