МВФ не погодив зниження цін на газ в Україні

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд не згоден з планами України щодо зниження вартості тарифів. Про це повідомляє джерело в Міністерстві фінансів України для ЗМІ.

Відомо, що своє негативне ставлення до даної ситуації представники МВФ висловили на останніх спільних консультаціях з фахівцями України.

Раніше в одному з пунктів загального меморандуму сторони домовилися, що Україна ініціює введення нового ринку газу і підвищить тариф на “блакитне паливо” з 3 до 9 гривень за кубічний метр.

“Станом на цю хвилину, нічого вони нам не “схвалили”. На сьогодні ми не маємо “зеленого світла”, щоб піти на зниження тарифу для населення”, – говорить джерело в Мінфіні.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд опублікував повну версію Листа про наміри та Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках програми «Stand-by», частиною якої з недавніх пір стала Україна.

У положеннях підтверджується, що країна отримає від МВФ кредит розміром в 5 млрд доларів з 18-місячним терміном виплати. Документ був укладений між МВФ, українським Кабінетом міністрів і Національним банкам України на найближчі 2020-2021 роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу