МВФ не назвав терміни чергового траншу Україні

Поділитися:

Переговори між урядом України і Міжнародним валютним фондом в рамках перегляду програми Stand-By тривають. Проте МВФ все ще не називає роки отримання нашою країною другого траншу.

“Віртуальна місія МВФ розпочала свою роботу з українською владою в грудні. Ми мали коротку перерву протягом святкового періоду, і ми продовжили ці дискусії, ці віртуальні зустрічі з українською владою на цьому тижні, 11 січня”, – зазначив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

За словами дипломата, програмою передбачено чотири перегляди.

Крім того, відомо, що нинішня програма для України передбачає фінансування на загальну суму $ 5 млрд. Основною метою її, за словами Райса, є “підтримати відповідь влади на виклики COVID-19, а також допомогти зберегти важливі економічні досягнення і просунути критично важливі реформи, які потрібні, щоб поставити Україну на шлях відновлення і економічного зростання “.

Нагадаємо, що 11 січня, в Україні знову запрацювала в режимі онлайн місія Міжнародного валютного фонду. Її представники поки попередньо переглядають програму stand-by для України.

Раніше повідомлялося, що в Міжнародному валютному фонді незадовільно оцінили рішення українського Кабінету міністрів ввести державне регулювання цін на газ на період карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу