МВФ надасть Україні ще п’ять мільярдів доларів

Поділитися:

Кредит в п’ять мільярдів доларів Україні таки виділять. У четвер ввечері, 21 травня, Міжнародний валютний фонд і влади України попередньо домовилися про нову програму співпраці Stand By. Загальна сума кредиту складе п’ять мільярдів доларів.

Як сказано в офіційному повідомленні Фонду, вчора група співробітників Міжнародного валютного фонду на чолі з Іванною Владков Холлар завершила дистанційні обговорення з українською владою.

Програма розрахована на 18 місяців. Гроші будуть спрямовані на забезпечення платіжного балансу і бюджетної підтримки, щоб допомогти владі усунути наслідки коронавируса, – наголошується в повідомленні.

У МВФ також відзначили, що це буде гарантувати, що Україна буде готова повернутися до зростання і відновити більш широкі реформи, коли криза закінчиться.

У Фонді також очікують, що ця домовленість “стане каталізатором додаткової двосторонньої і багатосторонньої фінансової підтримки”.

Попередня угода ще буде затверджуватися керівництвом Фонду та Виконавчою радою МВФ.

Розгляд Правлінням очікується в найближчі тижні, – додали в МВФ.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України очікує найближчим часом підписання нової програми з Міжнародним валютним фондом. Загальна сума програми складе п’ять мільярдів доларів і вона розрахована на 18 місяців.

Про це в середу, 20 травня, під час засідання Кабінету міністрів заявив міністр фінансів Сергій Марченко. Він також зазначив, що сума першого очікуваного траншу може скласти 1,9 мільярда доларів

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу