МВФ інспектуватиме Україну віртуально

Поділитися:

У вересні місія МВФ здійснить віртуальний візит в Україну. Зокрема, для обговорення поточної програми stand-by. Про це повідомив представник МВФ Джеррі Райс.

«‎В кінці цього місяця запланована віртуальна місія по Україні. Конкретні дати будуть оголошені ближче до початку місії в кінці цього місяця. Що стосується статусу, в якому ми знаходимося з Україною, ми заявили раніше влітку, що будемо працювати з владою з питань, що залишаються, за якими нам необхідно досягти угоди для завершення огляду поточної програми з Україною»‎, — заявив Райс.

Він зазначив, що будуть обговорюватись питання автономії Національного банку України та зміцнення управління, судової реформи, відновлення і зміцнення антикорупційної бази, а також забезпечення стабільного фінансового стану країни.

Стосовно виділення коштів для України та недавніх заяв прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про те, що Україна виконала умови МВФ, Райс заявив: «У мене немає графіка виплат або розширення. Я вважаю, що ми повинні дати можливість пройти активним дискусіям».

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна хоче продовжити програму stand-by із Міжнародним валютним фондом на пів року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ