МВФ готовий надати Україні другий транш

Поділитися:

В Європейській комісії заявили, що готові надати Україні наступний грошовий транш розміром в 600 млн євро. Про це повідомляє віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

За його словами, країна виконала всі необхідні умови для отримання траншу. При цьому він уточнив, що це питання ще потрібно узгодити безпосередньо з МВФ.

«Дійсно, програми макрофінансової допомоги з боку ЄС пов’язані з програмами МВФ, тут треба це питання скоординувати з ними. Що стосується власне макрофінансової допомоги, то всі основні умови з боку України виконані. Тобто це питання, яким чином проходять перемовини з МВФ», – сказав він.

Всі остаточні рішення повинні бути прийняті до 14 вересня, оскільки до цього терміну закінчується час макрофінансової допомоги з боку ЄС.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна може втратити 600 млн євро від ЄС через затримку в переговорах з МВФ.

Також він додав, що наша держава виконала всі умови, необхідні для виплати другого траншу. Однак, для того, щоб його отримати необхідний прогрес в переговорах з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу