MSC може посунути Maersk в рейтингу виробників контейнерних ліній

Поділитися:

MSC має намір отримати статус найбільшої в світі контейнерної лінії, зсунувши Maersk на друге місце, і стати лідером з точки зору виробничої потужності судів.

Як повідомляє Splash247 з посиланням на Alphaliner, MSC протягом останніх шести місяців досить активно закуповувала старий великотоннажний флот. У поєднанні з новими замовленнями на судна на 24 000 TEU, MSC має намір змістити свого партнера по 2M, Maersk, з вершини світового рейтингу контейнерних ліній.

Раніше в Maersk вже ділилися своїми планами. У листопадовому звіті Sea-Intelligence йдеться, що Maersk дотримується стратегії, орієнтованої на прибутковість, а не на розмір судів.

Незважаючи на це, аналітики відзначають, що втрата першого місця в рейтингу, яке перевізник займав чверть століття, ймовірно, матиме певний вплив на Копенгаген.

MSC стала другим за величиною оператором в світі в 2004 році. З тих пір MSC і Maersk очолюють глобальну рейтингову таблицю контейнерних ліній, складену Alphaliner.

Хоча MSC має намір обігнати Maersk з точки зору виробничої потужності, але за фактичним власним тоннажем в TEU датський перевізник домінує.

Нагадаємо, прес-служба АТ “Укрзалізниця” опублікувала інформацію, згідно з якою перевезення контейнерів по території України в 2020 році зросли майже на 11%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу