Москва визнала: з окупованим Кримом не хочуть працювати навіть російські компанії

Поділитися:

В анексованому Росією Криму фактична влада планує створити “особливі адміністративні райони” на додаток до чинної вільної економічної зони.

Міністерство економіки РФ розробило проект закону, який передбачає запровадження особливого правового режиму на кримському півострові.

Законопроект передбачає конфіденційність інформації про інвесторів – учасників “особливих адмінрайонів”, оскільки переважно – російські федеральні компанії не розгортають свою діяльність у Криму через побоювання запровадження санкцій.

У російському відомстві зазначають, що «особливі адмінрайони» приваблюватимуть російські підприємства, які вже потрапили під санкційні обмеження або ж – ризикують наразитися на санкції через діяльність на півострові.

Такі райони, як і вільна економічна зона, функціонуватимуть на всій території Криму та Севастополя. Серед вимог – інвестиційні проекти в таких адмінрайонах повинні мати щонайменше 150 млн рублів сумарних капіталовкладень, бути націлені на розвиток діючих та створення нових виробництв, розвиток інфраструктури, туристичної діяльності, а також санаторно-курортного лікування. Види дозволеної діяльності планують розширити.

Раніше ми повідомляли, що у 2020 році ціни в Криму на продукти харчування зросли на 11%.

Нагадаємо, Росія наприкінці минулого року продовжила термін дії продовольчого ембарго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу