Молдова вирішила розрахуватися з «Газпромом»

Поділитися:

У Молдові знайшли кошти для розрахунку за борг за «блакитне паливо» перед російським «Газпромом». Таким чином, країна, як і обіцяла, оплатить борг 26 листопада.

Відомо, що гроші візьмуть з державного бюджету. Для цього парламент країни затвердив зміни до держбюджету, вони, зокрема, передбачають виділення 1,4 мільярдів леїв (78,8 мільйона доларів) саме на сплату боргу.

Затверджені парламентом зміни загалом передбачають виділення 1,7 мільярдів леїв державного енергетичному підприємству Energocom.

Раніше «Молдовагаз» протермінував вчасний розрахунок за боргом та пообіцяв перерахувати кошти до кінця робочого тижня. Термін сплив 22 листопада. Після чого «Газпром» мав право перекрити трубу, однак продовжив на кілька днів можливість користування своїм газом.

Нагадаємо, 1 листопада запрацював новий контракт Молдови та Росії на постачання «блакитного палива».

Раніше ми повідомляли, що «Молдовагаз» невчасно розрахувався через те, що у жовтні зазнав дефіциту платіжного балансу у зв’язку зі здорожчанням газу з 126,7 доларів за 1 тисячу кубічних метрів у першому кварталі до 800,6 доларів у жовтні цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу