Молдова може залишитися без залізниці

Поділитися:

Ціла країна без поїздів. Без залізничного сполучення може невдовзі залишитися Молдова. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Це може статися через банкрутство державного перевізника, який з 12 лютого повністю припиняє рух міжміських та приміських рейсів.

Про це заявили на засіданні парламентської комісії з економіки, бюджету й фінансів. За представленою інформацією, нині в Молдові курсують лише три приміських маршрути.

Нині до 70% пасажирів – це співробітники самої залізничної компанії. Щомісяця перевізник втрачає до 12 мільйонів леїв – це близько восьмисот тисяч доларів.

Збиткове підприємство ніхто не фінансує, а застарілий рухомий склад узагалі становить небезпеку для людей – адже без ремонту потяги часто займаються прямо в дорозі.

Міжнародне сполучення до Києва, Одеси й Санкт-Петербурга Молдова припинила торік у березні, коли оголосили про пандемію коронавірусу.

Разом із тим підприємство продовжувало видавати зарплати машиністам, провідникам і решті персоналу.

Уряд же не квапиться рятувати залізницю, бо вважає – декілька років тому ті без відома Кабміну та Ради директорів розпродали чорного металобрухту на 10 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що в державному комітеті з прав розвитку і реформ Китайської народної республіки розробили план з будівництва високошвидкісної залізниці.

Даний Об’єкт буде побудований в північно-західній провінції Шеньсі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу