Молдаванам підвищили ціну газу в 2,5 рази

Поділитися:

Стало відомо, що НАРЕ (Національне агентство регулювання енергетики) Молдови запровадило нові тарифи на газ для населення. Зростання цін зросло в 2,4 рази.

Таким чином, молдаванам за листопад необхідно буде платити за використаний 1 кубометр газу – 10,26 лей (15,26 гривень). У листопаді вони заплатять за старими тарифами – 4,2 лея (6,25 гривні) за 1 кубометр газу. Ці цифри наведені без урахування податку на додану вартість.

Такі рішення ухвалило НАРЕ після того, як “Молдовагаз” вказала на середньозакупівельну ціну природного газу у російського постачальника “Газпром”, яка відповідає запитам нового контракту й дорівнює сумі 430 тисяч доларів за одну тисячу кубометрів.

Однак важливо зазначити, що підвищені тарифи на газ для споживачів поки що встановлені на період одного місяця, тобто на листопад 2021 року.

Твердження НАРЕ тарифів відбулося відразу після розпорядження комісії з надзвичайних ситуацій. У рамках засідання у відомстві повідомили, що прискорене підвищення цін на споживче блакитне паливо дасть можливість розрахуватися з «Газпромом» за два місяці (жовтень та листопад).

Раніше ми писали про ризик перекриття газу Росією до Молдови. Тоді у Москві під час російсько-молдавських переговорів щодо постачання природного газу сторони не змогли домовитися про продовження дії договору.

Пізніше ми повідомляли про те, що РФ відновила постачання газу до Республіки Молдова за цінами, зазначеними у новому контракті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу