Мобільні оператори проти зниження тарифів

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації вважає, що абонентам не треба думати, якого оператора належать номери, на які вони здійснюють виклики. Зараз така ситуація викликана тим, що в більшості випадків абоненти виявляються «замкненими» в рамках домашньої мережі номерів. В першу чергу це відбулося через надання абонентам безкоштовних дзвінків на номери тієї ж мережі і лімітування викликів на номери конкурентів.

На засіданні 19 травня НКРЗІ прийняла рішення про зниження ставки інтерконекту (міжоператорських взаємних розрахунків) з 12 до 8 копійок. Згідно з рішенням регулятора, новий тариф набуде чинності з першого січня 2021 року.

Lifecell зустрів це позитивно, а Kyivstar з Vodafone – навпаки, виступили категорично проти. Дане рішення буде діяти вже з наступного року, якщо його зареєструють.

Представники Американської торгової палати (ААС) виступили зі зверненням до українського Мін’юсту, в якому попросили перенести процес реєстрації рішення про зниження тарифів інтерконекту. Це було зроблено через те, що, як запевняє АСС, що деталі проекту не були відомі до прийняття, через що не було публічного обговорення.

Ми вже писали, уряд підписав Меморандум з чотирма найбільшими мобільними операторами України про перерозподіл частот для забезпечення якісного зв’язку на всій території країни.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу