Митниця оформила першу декларацію в режимі спільного транзиту

Поділитися:

У Державній митній службі повідомляють, що в Україні 8 квітня було оформлено першу митну декларацію T1UA у режимі спільного транзиту завдяки електронній транзитній системі NCTS.

За інформацією пресслужби, перший суб’єкт, на адресу якого перемістили товари у режимі спільного транзиту з NCTS – “Епіцентр К”.

У Держмитслужбі нагадують, що система NCTS працює у національному масштабі та є підготовчим етапом перед приєднанням України до Конвенції про процедуру спільного транзиту та міжнародного застосування NCTS.

Державна митна служба з 17 березня запустила режим спільного транзиту по країні. На етапі національного застосування – трейдер самостійно може обрати систему, куди хоче подати транзитну декларацію: або NCTS, або національну систему контролю доставки товарів.

Раніше ми повідомляли, що упродовж 2020-го року Держмитслужба виявила 14 тисяч порушень на загальну суму у 2 мільярди 600 мільйонів гривень.

Нагадаємо, працівників митниці перевірятимуть на детекторі брехні. Як заявили у Державній митній службі, провести атестацію всіх працівників митниці та перевести їх на нову систему контрактної роботи – планують до середини квітня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу