Місцева влада підписала Меморандум про непідвищення взимку тарифів

Поділитися:

Сьогодні, 30 вересня, місцева влада з НАК «Нафтогаз України» та урядом підписали меморандум про незмінність тарифів на тепло для населення у найближчий опалювальний сезон. Його підписання відбулося на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад. Зокрема, на заході був присутній президент Володимир Зеленський та прем’єр Денис Шмигаль.

Шмигаль нагадав про енергетичну війну та енергетичний шантаж Росії заради того, щоб запустити в експлуатацію «Північний потік-2». За його словами, у лютому поточного року довелося підписати меморандум з міською владою, щоб запобігти зростанню тарифів під час опалювального сезону 2021/22 років.

У новому меморандумі ключовою є домовленість про те, що влада на місцях не підніматиме ціни на тепло. Друга домовленість – безперебійність поставок природного газу. Домовились про державну субвенцію для громад із незадовільним індексом податкової спроможності вже з останнього кварталу 2021 року. Наступного року в рамках цієї мети держава передасть місцевим бюджетам податок на доходи фізосіб обсягом 4% – це близько 11 млрд грн. Ще домовилися щодо вартості постачання блакитного палива бюджетним установам та реструктуризації заборгованих 30-ти млрд грн перед ТКЕ і місцевими бюджетами.

Нагадаємо, що депутати закликають не підвищувати тарифи споживачам на Бурштинському енергоострові.

Раніше Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повідомила, що перегляд тарифів на розподіл газу найближчим часом не планується.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу