Мінцифри запустить програму кіберзахисту для бізнесу

Поділитися:

Міністерство цифрової трансформації завтра, 21 квітня, запустить програму кіберзахисту, покликану захистити малий та середній бізнес.

Як розповів очільник відомства Михайло Федоров в Facebook, кіберакселератор дозволить представникам малого та середнього бізнесу створити продукти у сфері кібербезпеки та побудувати власні департаменти кіберзахисту.

Також він повідомив про цілі програми. Серед них – підвищення рівня розробки нових продуктів у сфері кібербезпеки; трансформація українського IТ-бізнесу з посиленням кібербезпеки для сталого розвитку; створення нових послуг та продуктів із кібербезпеки для критичної інфраструктури; формування сильної бізнес-спільноти у сфері кібербезпеки.

Відомо, що команди зможуть отримати мінігрантів до 5 тисяч доларів за акселерації. Їм нададуть тримісячну менторську підтримку із залученням міжнародних та українських експертів – інформаційні можливості, професійний нетворкінг та підтримку сервісів.

Зазначається, що кіберакселератор реалізують командою SocialBoost у рамках проекту USAID Ukraine “Кібербезпека критично важливої ​​інфраструктури України” USAID Cybersecurity Activity.

Заявки прийматимуть до 23 травня цього року.

Нагадаємо, Мінцифри розпочинає введення е-акцизу на алкогольну продукцію в Україні. Електронні акцизні марки мають з’явитися вже восени 2021 року, на думку розробників та експертів, це помітно спростить ситуацію, яка є станом на зараз. Полегшати має як замовникам – продавцям алкоголю, так і контролюючим органам.

Також ми писали, що українцям радять переходити на ID-карти, адже цифровізацію внутрішніх паспортів-книжок не проводитимуть. Про це повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу