Мінцифри запустило платформу-реєстр IТ-компаній

Поділитися:

Мінцифри (Міністерство цифрової трансформації України) відкрило спеціальний сайт для пошуку будь-якої бізнесової інформації про IT-компанії, IT-фахівців, інвесторів і всю відповідну технологічну екосистему в країні. Платформа вийшла під назвою 360 Tech Ecosystem Overview. Про це повідомили в Мінцифри.

У міністерстві пояснили необхідність створення такого порталу. В Україні налічується від 3-х до 5 тисяч компаній з цифрових технологій. Однак немає точної статистики та єдиної бази, яка містила б відомості про всю систему IT-галузі.

Зібрана на порталі база містить дані про поточний розвиток цифрових технологій, інформацію про засновників та осіб на керівних посадах, класифікацію компаній за різними категоріями. У базі платформи можна знайти відомості про інвестиції і фінансування, злиття та поглинання, новини компаній і тенденції в галузі.

Нагадаємо, тільки через те, що в Україні занадто мало висококваліфікованих фахівців з цифрових комунікацій, бюджет країни минулого жовтня не дорахувався 12 мільйонів доларів від експорту.

Також раніше ми писали про те, що українські IT-шники на карантині втратили 200 млн доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу