Мінціфри запускає новий додаток для реєстрації бізнесу

Поділитися:

Міністерство цифрової трансформації запустило бета-тестування реєстрації ТОВ через портал «Дія». За інформацією міністерства, послугою скористалися вже 20 тисяч громадян.

Тепер на порталі будуть доступні:
– Реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту. Подача заяви займає 20 хвилин.
– Перехід ТОВ на діяльність на підставі модельного статуту. Подача заяви: 10 хвилин, реєстрація послуг – 1 робочий день.

Як повідомляють фахівці Мінціфри, раніше сервіс надавався на порталі Мін’юсту, а після офіційного релізу послуги будуть доступні тільки на diia.gov.ua.

На порталі можна вибрати спрощену систему оподаткування і подати заявку на реєстрацію платників ПДВ. Раніше ці взаємовиключні заяви формувалися одночасно, що було перешкодою для ТОВ здійснювати свою діяльність.

“В онлайні додався функціонал, недоступний в оффлайн режимі. Змінити становище або вибрати деякі пункти статуту можна тільки онлайн. Також діють ТОВ можуть перейти з власної редакції установчих документів на новий модельний статут”, – заявили у відомстві.

Нагадаємо, що в Міністерстві цифрової політики України пояснили механізм автоматичного припинення перерахування пенсійних виплат на рахунки українців. Про це відомство поінформувало на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що Мінціфри проводить спецоперацію. Як пояснив міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров, спецоперація була покликана взяти під контроль будівельний реєстр. Адже до сих пір база даних була в Європі, а не в Україні, повідомив він.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу