Мінцифри займеться корупцією в будівельній галузі

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що відомство реалізує цифрову трансформацію – повна зміна процесів за допомогою цифрових інструментів, у сфері містобудування.

Відомо, що отримати будь-які дозволи на будівництво або будівельні ліцензії від Державної будівельної інспекції (Держінспекції) без хабара, «подарунка» або «подяки» в розмірі орієнтовно $ 4,5-10 за кв. м було абсолютно неможливо.

Так, розмір корупції в області містобудування становив від 2,7 до 3,5 млрд грн в рік.

Відкриття даних реєстру ДАБІ виявило проблеми з якістю даних і технічним станом реєстру. А також викликало широке обговорення корупційних схем навколо ДАБК серед ЗМІ, громадськості та представників влади. Все це стало поштовхом до боротьби з корупцією в будівельній сфері.

Слід зазначити, що одним з перших кроків реформи стала ліквідація ДАБІ та створення трьох окремих органів: Державної сервісної служби містобудування, Державного агентства технічного регулювання та Державної інспекції містобудування. Це дозволило розподілити дозвільну, контрольну та регуляторну функції між різними органами.

Нагадаємо, що в українському уряді затвердили керівником ліквідаційної комісії Державної архітектурно-будівельної інспекції тимчасово виконуючого обов’язки глави відомства Сергія Галіцина, свідчить постанова на урядовому сайті.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що Мінцифри спільно з представниками інших відомств і бізнесу почали розробку стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу