Мінціфри буде оподатковувати криптовалюта

Поділитися:

Міністерство цифровий трансформації України і Асоціація «Блокчейн України» (БАУ) підписали меморандум про приєднання організації до розробки законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу, що регулюють ринок криптовалюта.

Заступник Міністра цифровий трансформації і президент Асоціації «Блокчейн України» (БАУ) Михайло Чобанян сьогодні підписали меморандум, згідно з яким БАУ приєдналася до розробки законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу.

11 червня в Верховній Раді зареєстровано проект закону №3637 «Про віртуальні активи», розроблений Мінціфри, депутатським об’єднанням Blockchain4Ukraine і БАУ. Але якщо після прийняття профільного закону №3637 не внести зміни до Податкового кодексу, це призведе не до відкриття ринку, а до полювання на індустрію з різними трактуваннями податкових зобов’язань. Тому Мінціфри разом з блокчейн-спільнотою вже розробляє законопроект, який дозволить ці зміни внести.

Крім того, саме співпраця з БАУ стане ключовим фактором у формуванні ринку віртуальних активів. А це ще раз доводить, що правове поле для ринку віртуальних активів не нав’язується державою, а створюється з урахуванням побажань бізнесу.

Ми раніше інформували, що Нацбанк вважає криптовалюту ризикової.

Також розповідали про плани Мінеконенерго по Майнінг криптовалюти.

 

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ