Мінціфри буде контролювати віртуальні активи

Поділитися:

Фінансовий моніторинг віртуальних активів дозволить верифікувати переклади криптовалюта. Про це повідомила прес-служба міністерства цифровий трансформації України.

«Мінціфри підписало Меморандум з компанією Crystal Blockchain B.V., яка є одним з провідних світових виробників програмного забезпечення для моніторингу операцій з віртуальними активами», – йдеться в повідомленні.

«Головна мета нашої співпраці – швидке становлення і легалізація ринку віртуальних активів в Україні. Протягом тижня фахівців Мінціфри навчатимуть професійного моніторингу транзакцій з віртуальними активами. Це дозволить в майбутньому ефективно впроваджувати процедури фінансового моніторингу та в результаті підвищити прозорість ринку. Міністерство зможе використовувати інструмент моніторингу, який дозволить перевірити походження підозрілих транзакцій. Аналітичним програмним забезпеченням компанії Crystal користуються українські банки, приватні та урядові структури для моніторингу фінансових операцій », – розповіли в прес службі міністерства цифровий трансформації України.

Crystal Blockchain B.V. – голландська компанія, яка займається розробкою програмних систем безпеки для ринку криптовалют. Також компанія пропонує продукти моніторингу трансакцій з криптовалюта для державних і комерційних структур. Штаб-квартира Crystal Blockchain розташована в Амстердамі.

Раніше ми інформували, що в Україні вступив в силу новий закон про фінансовий моніторинг.

Також ми писали, що фоніторінг НБУ виявив підозрілі фінансові операції в банках більш ніж на 10 мільярдів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу