«‎Мінстратегпром був створений з нуля і одна тільки ракетна програма виправдовує його створення»‎ – експерт

Поділитися:

1 листопада, одразу два віце-прем’єри написали заяви про звільнення за власним бажанням — віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков та віце-прем’єр-міністр України — міністр зі стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Рєзніков став міністром оборони України, а його місце в Мінреінтеграції посіла Ірина Верещук. Також Павло Рябікін став міністром стратегічної галузі. Юлію Свириденко призначили першим віце-прем’єр-міністром, міністром економіки.

Крім того, депутати підтримали призначення керівником апарату Верховної Ради В’ячеслава Штучного, який уже очолював апарат Ради з вересня 2019-го до липня 2020-го.
Щодо самої фракції, там одноголосно було ухвалено рішення призначити першим заступником голови фракції Андрія Мотовилівця.

Подробиці теми розповів народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський в ефірі телеканалу «‎Перший Діловий»‎.

«‎Коли Комітет формував свою позицію з приводу цих кадрових питань, то по пропозиції звільнення Уруського Комітет підтримав це рішення, по Любченку Комітет вирішив віддати це рішення на користь залу, тобто Комітет не прийняв рішення підтримувати чи ні», — розповів експерт.

За словами нардепа, попри критику керівництва Мінстратегпрому, відомство виконало своє призначення. Зокрема, Мінстратегпромом було розроблено космічну та ракетну програми.

«Багато хто сьогодні критикує Мінстратегпром і його колишнє керівництво. На мою думку, багато чого корисного було зроблено. Вони з нуля створили міністерство, якого не існувало, вони розробили космічну програму, можливо, вона не абсолютно досконала, але вони її розробили і внесли на затвердження, і що надзвичайно важливо — вони розробили ракетну програму. Навіть якщо ця одна ракетна програма буде реалізована і доведена до завершення, то я вважаю, що вже це Міністерство своє призначення виконало», — підкреслив він.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ