Мінсоцполітики хоче підвищити мінімальну пенсію

Поділитися:

Глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна вважає, що для того, щоб росли прожитковий мінімум та розмір мінімальної пенсії, потрібно виключити соцвиплати, які прив’язані до прожиткового мінімуму.

Так, «відв’язування» соціальних виплат збільшить розмір мінімальних пенсійних виплат для непрацюючих громадян віком 70 років з повним стажем 30-35 років, до 3 500 гривень.

Слід зазначити, що прожитковий мінімум включає в себе понад 100 соціальних виплат – штрафи, збори, надбавки, підвищення та інше.

Крім того, в розрахунок прожиткового мінімуму потрібно включати пенсійні виплати, мінімальну зарплату, допомогу по інвалідності, допомога дітям-сиротам і інші показники.

Нагадаємо, що в Міністерстві соцполітики повідомляють, що в рамках індексації в середньому восьми мільйонам українських пенсіонерів підвищать пенсію на 308 гривень. Мінімальна доплата становитиме 100 гривень.

Раніше повідомлялося, що в Мінсоцполітики виявили майже 800 приватних суб’єктів господарювання, які надають послуги з проживанням особам похилого віку та особам з інвалідністю, бездомним особам, особам, звільненим з місць позбавлення волі, особам із залежністю від наркотичних засобів або психотропних речовин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу