Мінрегіон запропонував нову реформу Будівельної інспекції

Поділитися:

Містобудівний контроль в Україні реформується. Однак вже створені в ході реформи структури – Державну сервісну службу містобудування та Державну інспекцію містобудування – необхідно об’єднати в одне відомство. Про це на круглому столі про нову концепцію ДАБІ заявив перший заступник міністра розвитку громад і територій Василь Лозинський.

За словами Лозинського, в планах Мінрегіону – робота старої ДАБІ до кінця зими. Однак у відомстві хочуть, щоб одночасно вже створені Державна інспекція містобудування та Державна сервісна служба містобудування були об’єднані в одну структуру. Її робоча назва – Державна інспекція містобудівного контролю.

За словами чиновника, новий орган допомагатиме старій ДАБІ наглядати за забудовниками в перехідний період реформи містобудівного контролю. Як уточнив Лозинський, проект постанови Кабміну внесено на розгляд уряду.

Нагадаємо, на найближчому засіданні Кабміну розглянуть ініціативу Мінрегіону (Міністерства розвитку громад і територій) про відновлення в країні архітектурно-будівельного контролю на місцях. Про це заявив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Також раніше ми написали про те, що нардепи зізналися, що реформу ДАБІ провалено.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу