Міністерства просять додатково 1 трлн гривень в бюджеті

Поділитися:

У прес-службі Міністерства фінансів заявили, що Кабмін ініціює додаткові витрати в проекті державного бюджету на суму 1,1 трильйона гривень. Такий рівень витрат був визначений Мінфіном після проведеного моніторингу оприлюднення бюджетних запитів на 2021-2023 роки.

“Ми отримали пропозиції в проект держбюджету-2021 тільки від ГРК на суму 1,1 трлн грн – це ще один такий бюджет, який ми підготували”, – кажуть у відомстві.

Відомо, що в найближчим часом свої пропозиції до проекту держбюджету на 2021 рік також представлять народні депутати. Слід зазначити, що згідно з бюджетним календарем, парламент має ухвалити держбюджет-2021 першому читанні до 20 жовтня.

“Мінфін виступає за ефективний розподіл державних ресурсів. Тому для нас важливо, щоб бюджетна дискусія була конструктивною і була націлена не тільки на фінансові показники, а й на ефективність бюджетних витрат. Ми будемо відстоювати принципи збалансованості бюджету, реалістичність і неможливість його роздування. Наша принципова позиція – всі пропозиції до держбюджету повинні бути підтверджені фінансовим ресурсом з чіткими розрахунками “, – підкреслили фахівці Мінфіну.

Нагадаємо, що в Міністерстві фінансів України підрахували, скільки саме грошей потрібно виділити з державного бюджету для того, щоб покрити підвищення пенсійних виплат для українців всього на одну гривню. У відомстві назвали суму в 144 млн гривень, як повідомляє прес-служба міністерства.

Раніше повідомлялося, що за підсумками вересня місяця державний бюджет України був перевиконаний на 115%. Про це повідомляє глава українського уряду на своїй сторінці в Facebook.

За словами чиновника, в порівнянні з аналогічним показниками за 2019 рік, поточний результат перевищив очікування на 7,8 млрд гривень. В контексті раніше обумовленого нормативу, дана сума більше на 10,1 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу