Мінінфраструктури бере кредит для УЗ

Поділитися:

Українська залізниця за кредитні гроші. Міністерство інфраструктури планує залучити кредит від Європейського інвестиційного банку. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що кредит потрібно для реалізації проекту будівництва залізничної колії на Луганщині з їх подальшою електрифікацією. Так, після окупації північні і центральні райони Луганщини на підконтрольній території виявилися відрізані від залізничної мережі України.

Так, під час онлайн-зустрічі 28 січня сторони обговорили залучення кредитних грошей і деталі проекту.

При цьому Мінінфраструктури та ЄІБ також розглянули ряд питань проектів для поліпшення безпеки руху та впровадження сучасних інтелектуальних систем на транспорті. Серед них – будівництво північно-східної ділянки об’їзної дороги навколо Тернополя і розгортання інтелектуальних транспортних систем (ITS) для управління і контролю за транспортом.

Нагадаємо, що в Міністерстві інфраструктури розповіли про шість об’єктах, які зараз готують під концесію. Це відразу шість вокзалів у великих містах і в столиці. Їх планують віддати в концесію разом. Станом на зараз у відомстві виконують завершальні процедури, серед яких найважливіша – техніко-економічна оцінка.

Раніше повідомлялося, що орієнтуватися в Україні будуть на європейський досвід – відомо, що вокзали в Європі припускають і послуги, і можливість купити різні товари, і багато іншого. По суті, як сказав начальник «УЗ», для пасажира потрібна колія, поїзд і каса, а все інше – опціонально.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ