Мінфін запустить фінансовий лізинг на житло

Поділитися:

Невдовзі Міністерство фінансів обіцяє запустити новий інструмент кредитування житла. Йдеться про фінансовий лізинг під 5%. Про це повідомив заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, голова ради Фонду розвитку підприємництва.

«Ми будемо запускати нову державну компанію «Укрфінжитло», яка пропонуватиме додаткові продукти для осіб, що отримують зарплату з бюджету: вчителі, лікарі. Там буде новий інструмент — фінансовий лізинг під 5%, який дасть змогу людям, що працюють в бюджетній сфері і отрмують менші зарплати, отримати пільгове житло. Держава має забезпечити цих людей житлом. Найближчим часом ми анонсуємо запуск і перші іпотечні договори», — сказав він.

Українці в рамках дії держпрограми «Доступна іпотека» взяли кредитів на придбання житла під 7% на понад 888 мільйонів гривень. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів.

У банки-учасники надійшло заявок на участь на 1271,48 мільйона гривень. З цього обсягу майже 76% запитів було щодо купівлі житла на вторинному ринку, 24,6% — на первинному. З клієнтами підписано за цей час 1027 кредитних договорів. А загалом українці подали 1459 заявок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу