Мінфін вирішить, що робити з траншем МВФ

Поділитися:

Міністерство фінансів ухвалюватиме рішення про використання коштів від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомили в Національному банку.

Там розповіли, що кошти МВФ після розподілу 456 млрд спеціальних прав запозичення (СПЗ) мають надійди на рахунок в НБУ наприкінці серпня 2021 року і фінансовим агентом щодо СПЗ є Мінфін. Водночас, Нацбанк надасть пропозиції щодо їх використання.

Відомо, що після одержання відповідного розподілу – нашу країну чекатиме найбільше боргове навантаження за державним боргом. Так, у вересні обсяг виплат за держборгом становитиме 104,2 млрд гривень.

Раніше в Нацбанку пояснювали, що розподіл SDR й одержання нашою країною за квотою цієї суми грошей жодним чином вплине на чинну програму stand-by.

За рішенням виконавчої ради МВФ, асигнування SDR будуть розподілені між державами-членами Фонду залежно від їх квоти. Зокрема, Україна може дістатится близько 2,7 млрд доларів. Уже відомо, що розподіл коштів почнуть 23 серпня 2021 року.

Також ми писали, що у Міжнародному валютному фонді розкритикували криптовалюту. Розпорядник відомства Крісталіна Георгієва заявила, що криптовалюта – це не гроші, а ризиковані інвестиції, які не завжди виправдовують себе.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу