Мінфін виділить гроші на відновлення наукового флоту

Поділитися:

У Міністерстві фінансів повідомили, що у 2022 році кошти, передбачені Державним бюджетом України на наукову та науково-дослідну діяльність, збільшено на 2,1 мільярда гривень або на 17,2% порівняно з попереднім роком.

За словами заступника міністра фінансів, у державному бюджеті 2022 року закладено суму коштів на забезпечення діяльності Національного фонду досліджень України, а також надання грантової підтримки у розмірі 834 мільйони гривень, що відповідає 7,6% від загального розміру фінансової підтримки наукового флоту.

Зокрема, на фінансування науково-дослідної діяльності з океанського відновлення Прапора України виділено 331 мільйон гривень. Дана сума коштів також передбачає витрати на удосконалення логістики антарктичних експедицій, у тому числі і зміцнення позиції країни та посилення її членства в Системі Договору про Антарктику (міжнародна організація). Ще 567 мільйонів гривень буде направлено на проведення досліджень у сфері науки.

Окремо Держбюджет-2022 передбачає витрати (190 мільйонів гривень) на розвиток інфраструктури Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського згідно з президентською ініціативою.

Нагадаємо, що в Україні влада планує будівництво інфраструктури для індустріальних парків.

Також раніше стало відомо, що Кабінет міністрів у проекті державного бюджету на 2022 рік до другого читання заклав збільшення видатків на президента, Верховну раду та уряд. Загалом витрати збільшено на 206,4 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу