Мінфін спрогнозував наслідки зниження тарифів

Поділитися:

У Міжнародному валютному фонді не схвалюють рішення українського Кабінету міністрів знизити ціну на газ для побутових споживачів. Про це в четвер, 14 січня, розповів міністр фінансів України Сергій Марченко під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Як нагадав чиновник, раніше був підписаний меморандум з міжнародним спонсором. Україна в цьому договорі взяла на себе чіткі зобов’язання щодо формування тарифів. Але з точки зору МВФ, зазначив Марченко, теперішнє рішення уряду щодо держрегулювання вартості «блакитного палива» для українців суттєво порушує домовленості.

Міністр фінансів визнав, що його колезі з Міненерго вже навіть телефонували з МВФ. Дослівно він повідомив наступне:

«Про те, що таке рішення можливе, наші партнери знають. У них є відповідна реакція. Вони стурбовані, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобов’язання. Зараз питання полягає в тому, що це може бути частиною механізму або тимчасовим рішенням. Цим займається активно виконуючий обов‘язки міністра енергетики. Вчора у нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації. Тобто це перманентний процес. Він відбувається постійно. Категорично сказати, що ми вже зробили щось дуже погане, поки немає підстав».

Нагадаємо, Мінфін позичив ще 8,9 млрд гривень через ОВДП.

Також раніше ми написали про те, що за станом на 1 січня 2021 року виплати за державним боргом становлять близько 585,1 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу