Мінфін розмістив чергову партію ОВДП

Поділитися:

Міністерство фінансів України провело черговий аукціон із продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Захід відбувся у вівторок, 26 жовтня.

Як зазначило відомство у своєму Facebook, завдяки аукціону міністерство залучило до українського бюджету не менше 17,2 млрд гривень.

«Сьогодні на аукціонах ОВДП Міністерство фінансів запропонувало інвесторам шість випусків цінних паперів у національній валюті та один випуск в іноземній валюті. За підсумками аукціонів до державного бюджету залучено коштів в еквіваленті 17,2 млрд грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що термін звернення запропонованих держоблігацій у гривні – 3 місяці, 1 рік, 1,5 роки, 2 роки, 3 роки та 6 років. Термін обігу облігацій у доларах становив 1 рік.

Нагадаємо, що 19 жовтня Міністерство фінансів залучило до держбюджету 2,148 млрд грн від розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

Інвесторам запропонували два випуски державних цінних паперів у гривні та один – в іноземній валюті. Термін обігу ОВДП у нацвалюті – один рік і два роки, у доларах – два роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу