Мінфін підвищив ставки по ОВДП

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України відмовилися від застосовуваної раніше тактики стримування зростання ставок по ОВДП. Тим самим були задоволені заявки, подані на аукціоні 24 листопада поточного року. Продаж облігацій внутрішньої позики дозволила залучити в бюджет 16,8 млрд гривень.

Ставка на так звані короткі ОВДП (термін обігу — 4 місяці) була піднята відразу на 100 пунктів. У річних відсотках підйом на один пункт — з 9 до 10. Таких ОВДП було продано майже на 7 млрд грн. Разом з тим ставки по 6-місячним ОВДП зросли відразу на 125 базисних пунктів, їх було продано на 3,37 млрд гривень.

Річні ОВДП отримали підйом на 33 базисних пункти, що дозволило отримати від продажу трохи більше ніж 520 млн гривень, а 4-річні ОВДП з незмінною з минулого аукціону ставкою продали на суму, трохи перевищує 190 млн грн.

Раніше повідомлялося, що Україна буде торгувати ОВДП онлайн. Нова платформа для продажу і покупки облігацій внутрішньої державної позики онлайн з’явилася днями в Україні. Створили та адмініструють її представники фінансової групи ICU. Відомо, що платформа дозволяє здійснювати операції з миттєвим гарантованим розрахунком, в тому числі й зі смартфона.

Також ми писали й про те, що Україні прогнозують випуск великих обсягів ОВДП в наступному році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу