Міненерго перевіряє постачальників газу

Поділитися:

У січні 2021 року постачальники газу в регіонах на 33 відсотки продають паливо вище, ніж це робить компанія «Нафтогаз України». Про це інформував у соцмережі виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко. При цьому він послався на підсумки моніторингу відомства.

За даними моніторингу, зазначає Вітренко, розцінки регіональних постачальників варіювалася від 6990 до 10 800 грн за 1 тис. куб. м. Середня вартість в поточному місяці складає 9618 грн за 1 тис. куб. м. При цьому «Нафтогаз» продає ресурс по 7220 грн.

Однак в.о. міністра вказав на парадокс. З моменту лібералізації ринку приватні газопостачальні компанії, продаючи газ з такою націнкою, втратили тільки 3% клієнтів. За словами Юрія Вітренка, на 97% вони отримали можливість непогано заробити.

А все тому, що одержувачі субсидії не зацікавлені змінювати постачальника, адже платить все одно держава. Наприклад, в ЄС прописані чіткі нормативні акти, за якими неправильно вважати «уразливими» споживачами тільки тих, хто не може платити ринкову ціну. Там розрізняють «вразливість» і «енергетичну бідність».

Нагадаємо, в Міненерго поскаржилися на антимонопольне законодавство.

Також раніше ми написали про чутки в кулуарах ВР про те, що посада Юрія Вітренка – випробувальний термін перед прем’єрством.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу