Міненерго має намір дотувати вугільну компанію «Краснолиманська»

Поділитися:

У Міністерстві енергетики прагнуть повернути державну підтримку для підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська». За інформацією пресслужби відомства, підготовка необхідних документів – на завершальній стадії. Згідно з ними, держпідтримка має бути поновлена вже з 1 липня поточного року.

У Міненерго наголосили, що це – перший крок до оздоровлення шахти «Краснолиманська». Держпідприємство вважають перспективним в напрямку розробки державних запасів вугілля. Також у відомстві розповіли, що наразі спільно з представниками підприємства розробляють його програму розвитку на наступні 5-ть років.

Раніше Фонд держмайна готував «Вугільну компанію «Краснолиманська» до приватизації, плануючи реалізувати об’єкт одним пакетом разом з ПАТ «Центренерго».

Раніше повідомлялося, що реформа вугільної промисловості завершиться до 2030 року. Як розповіли у Міністерстві енергетики, протягом цього часу із 33-х державних вугільних шахт – частину передадуть компанії «Центренерго» і з ним приватизують. Йдеться про п’ять-шість шахт. Решту шахт також приватизують.

Нагадаємо, що 30 червня 2022 року припинить своє існування вугільна шахта, яка знаходиться в селі Селець на Львівщині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу