Мінекономіки звинуватило Нацбанк в спекуляціях

Поділитися:

У Міністерстві економікі, торгівлі та сільського господарства розкритикували монетарну політику Національного банку України. При цьому регулятор звинуватили в спекуляціях і падінні валового внутрішнього продукту.

У відомстві вважають, що в Україні інфляція повинна бути вища, ніж в Європейському союзі і повинна зіставлятися з обліковою ставкою. Також тут припустили, що величезний розрив між цими показниками був потрібен для спекуляцій на ринку облігацій внутрішньої державної позики і подібних речей з боку структур, які тісно співпрацюють з Нацбанком.

Також в Мінекономіки заявили, що НБУ не знизив би облікову ставку без тиску уряду і президента України. Якби з Центробанком не проводилися дискусії, то сьогодні ми б бачили ставку в 10 відсотків.

Що стосується інфляції, то сьогодні її рівень 1,7-2 відсотка, але такі цифри не відповідають дійсності. В країні рівень показника має бути не менше 9 відсотків.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 липня 2020 року в Національному банку України можуть прийняти рішення про зниження облікової ставки до 5 відсотків.

Банківські експерти висловили думку, що прискорення інфляції до 2,4 відсотків нижче цільового діапазону. Це допомагає підтримувати пом’якшення грошово-кредитної політики. Різкого падіння облікової ставки навряд чи варто очікувати, але в липні показник може знизитися на процентний пункт.

Ми також писали, що НБУ вважає, що в українських банків досить ліквідності і засобів, щоб почати процес кредитування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу