Мін’юст розповів, хто і як зможе купити землю в Україні

Поділитися:

У Міністерстві юстиції України повідомили, що з 1 липня цього року набере чинності закон, який має на меті запустити оборот землі сільськогосподарського призначення в Україні.

Тепер придбати земельну ділянку зможуть тільки українці як фізичні особи, і лише до 100 га в одні руки. Переважне право на придбання надаватиметься тим, хто орендує землю з 2010 року.

Слід зазначити, що ціна на земельні ділянки до 2030 року не може бути нижче нормативної грошової оцінки. А вже починаючи з січня 2024 року купувати землю зможуть і компанії, але не більше ніж 10 000 га.

Крім того, банк може отримати землю у власність тільки як заставне майно і повинен продати за 2 роки.

Нагадаємо, що український парламент розглянув всі поправки до одного з земельних законопроектів, який дозволяє розблокувати можливість продажу сільськогосподарських земель. Йдеться про проект закону, який вносить зміни до Земельного кодексу та інших законодавчих актів з питання вдосконалення системи управління дерегуляції у сфері земельних відносин №2194, який народні обранці проголосували в другому читанні.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підтримав рішення Ради національної безпеки і оборони щодо заходів державної регіональної політики для підтримки децентралізації влади. Раніше РНБО ухвалила відповідне рішення від 15 квітня поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу