Мін’юст продасть 9 в’язниць

Поділитися:

Новий законопроект зареєстрували у Верховній Раді. Проект закону № 3591 “Про внесення змін до бюджетного кодексу України” передбачає продаж “законсервованих” і невикористовуваних в’язниць.

Автори закону впевнені, що таке рішення дозволить витратити 70% суми від продажу на нове будівництво і ремонт тюремної інфраструктури. Цей законопроект має намір змінити статті 29 і 30 Бюджетного кодексу України.

Після продажу законсервованих в’язниць, старі тюремні ізолятори можна буде винести за межі міст, підвищити рівень утримання ув’язнених, а також зменшити витрати на утримання СІЗО, використовуючи енергоефективні матеріали.

За останні три роки наповнення тюрем скоротилося до рівня 35 тисяч чоловік, тому в країні залишилося близько 27 невикористовуваних в’язниць. Але в 2020 році Міністерство юстиції України планує закрити 9 установ, щоб знизити витрати на тюремну систему.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України з’явився текст урядового проекту закону №3396 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання виникнення та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусів SARS-CoV-2, в установах виконання покарань і місцях попереднього укладення ».

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України на цьому тижні планує запустити проект по скороченню в’язниць. Найближчим часом міністерство опублікує список з дев’яти установ, з який почнеться процес заморожування.

Про це в четвер, 28 травня, в інтерв’ю виданню Mind повідомив міністр юстиції Денис малюська. За його словами, в Україні жодна в’язниця не заповнена на 100% на відміну від слідчих ізоляторів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу