Мін’юст не хоче скасовувати незаконні дії нотаріусів

Поділитися:

Новий законопроект підтримали в Кабінеті міністрів на засіданні 4 листопада. Так, згідно з проектом закону Міністерство юстиції більше не буде займатися “відкатом” реєстраційних дій недобросовісних нотаріусів та реєстраторів.

Відомо, що документ був підготовлений у зв’язку з прийнятим ще 8 листопада 2019 року президентом України указу №837 / 2019, яким передбачено позбавлення Мін’юсту повноважень щодо скасування реєстраційних дій у сфері держреєстрації юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань та скасування рішень про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Слід зазначити, що 9 місяців 2020 року в Офіс протидії рейдерству надійшло 3 133 скарги в сфері держреєстрації, з яких було розглянуто 2 127. З цих кейсів 1 682 скарги з нерухомості і 445 – щодо бізнесу.

Отже, в більшості випадків, майже в 80% кейсах, йшлося про оскарження реєстраційних дій, проведених в Держреєстрі прав на нерухоме майно, і тільки 20% скарг стосувалися дій, проведених в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань.

Нагадаємо, що в Держгеокадастрі заявили, що одним із стовпів земельної реформи є об’єднання реєстру прав на нерухоме майно Міністерства юстиції України та реєстру на землю самого Держгеокадастру. Це – ключове завдання на прийдешній 2021 рік для двох відомств.

Раніше повідомлялося, що експерти підрозділу Мін’юсту – Офісу протидії рейдерству опублікували правила для українців з перевірки ділянки землі, який наші громадяни збираються придбати у власність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу