Microsoft викупить свої акції за 60 млрд доларів

Поділитися:

Найбільший у своїй історії зворотний викуп акцій запланувала компанія Майкрософт. Ціна питання – 60 мільярдів доларів. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Рішення, як кажуть оглядачі агенції Bloomberg – вчасне. Адже саме зараз американські законодавці взялися за розгляд податку на зворотний викуп.

За неповний 2021 рік акції Майкрософт подорожчали на 35%. Нині капіталізація перевищила 2 трильйони 200 мільярдів доларів, що робить компанію другою за вартістю в світі після Apple.

Як саме фінансуватимуть процедуру, поки не повідомляють. Загалом у компанії в наявності є 130 мільярдів доларів для купівлі активів, збільшення дивідендів і зворотного викупу.

Запровадити новий податок запропонували голова фінансового комітету Рон Віден і голова банківського комітету Шеррод Браун. Ідеться про 2% збір на викуп корпоративних активів.

Це, як вважають конгресмени, поповнить американський бюджет на 3,5 трильйони доларів.

Нагадаємо, що до вирішення питання з визнанням уряду радикального руху «Талібан» Міжнародний валютний фонд припинив співробітництво з Афганістаном.

За словами представника МВФ, взаємодію з Афганістаном призупинено до тих пір, поки не буде внесена ясність з визнанням уряду талібів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ