«Метінвест» продає УЗ метал за завищеними цінами

Поділитися:

На тлі рекордно низьких цін на сталь у світі Метінвест постачає Укрзалізниці рейки за вартістю, всього на 2% нижче за липневу ціну. Про це дізналися журналісти, проаналізувавши дані “Прозорро”.

Зокрема, виявили, що залізнична компанія замовила фірмі «Метінвест-СМЦ», що входить до Азовсталю з групи «Метінвест», рейки на 114 мільйонів гривень, повідомляє «Перший Діловий» телеканал.

Спочатку Укрзалізниця мала заплатити за товар 116 мільйонів гривень, тобто 34 тисячі 450 гривень за тонну. Проте наступного дня фірма знизила вартість рейок на 2% – до 33 тисяч 780 гривень. Відповідно загальна сума скоротилася до 114 мільйонів.

Примітно, що у вересні ЦЗВ (Центр забезпечення виробництва УЗ) замовляв цій фірмі такі рейки по стільки ж. І тоді це було ринковою ціною, проте зараз із падінням вартості руди ціни мають зменшитися, проте цього не сталося.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки відкриті торги двічі скасовані через нестачу учасників. На них приходив лише “Метінвест-СМЦ”.

Експерти кажуть, що українська сталь має бути орієнтовно на 30-40% дешевшою, але олігархічні власники меткомбінатів намагаються утримати рекордні доходи.

Нагадаємо також, опори контактної мережі Укрзалізниці перебувають у критичному стані.

Раніше ми писали і про те, що АМКУ має розглянути принцип формування тарифу на вантажні перевезення в Укрзалізниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу