Маріупольський суднобудівний завод пустять «з молотка»

Поділитися:

Фонд державного майна України анонсував приватизацію Маріупольського суднобудівного заводу. Відповідне оголошення з’явилося на офіційному сайті відомства від 12 травня.

Як свідчить оголошення, до складу даного об’єкта входить понад 100 об’єктів нерухомості, а також база відпочинку і майно, яке не підлягає приватизації.

Поки що точну дату аукціону Фонд не оприлюднив. Однак відомо, що в планах Фонду приватизувати ще як мінімум 18 аналогічних об’єктів на території Донецької області.

А саме, ряд нежитлових будівель, корпус медсанчастини-поліклініки в Маріуполі, дитячий табір “Лазурний” (знаходиться в селі Юр’ївка), табір “Сонячний берег” в Ялті й “Голубок” в Святогорську.

Тим часом справа про «Мотор Січ» обростає новими деталями. Деякі з них стосуються значно більш раннього періоду існування підприємства, ніж часи продажу акцій компанії Богуслаєвим китайським інвесторам.

Йдеться про події 27-річної давності, коли підприємство мало іншу назву. А першим в історії незалежної України головою Фонду держмайна – був Володимир Прядко, який влітку 1993 дозволив приватизацію раніше державного заводу Моторобудівник в Запоріжжі, який пізніше і перейменували в “Мотор Січ”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу