Мало санкцій: США пропонують посилити тиск на Росію

Поділитися:

Республіканський дослідницький комітет (Republican Study, найбільше об’єднання всередині фракції республіканців в палаті представників США) представив доповідь з пропозиціями щодо додаткових санкцій проти Росії.

Республіканці пропонують визнати Росію «спонсором тероризму за підтримку Корпусу вартових ісламської революції»,«Хезболли», «Талібану» і «Русского імперського руху». У США вони визнані терористичними угрупованнями. Республіканці відзначають, що визнання держави спонсором тероризму тягне за собою ряд обмежень, в тому числі заборона на економічну діяльність. Вони стверджують, що в якості першого кроку конгрес повинен прийняти законопроект, який зобов’язує держсекретаря розглянути питання про те, чи є Росія країною – спонсором тероризму (Stopping Malign Activities from Russian Terrorism Act).

Більшу частину обмежень, що описуються в новій доповіді республіканців, ще в травні 2019 року виклали представники комітету з фінансових послуг палати представників США. Тоді вони представили для громадського обговорення чернетку зведеного законопроекту по нових обмежень для Росії.

Нинішня доповідь республіканців, як і торішній документ, пропонує ввести санкції проти компаній, що підтримують нафтогазові проекти країни, обмеження на викуп російського суверенного боргу іноземними інвесторами, а також санкції в рамках законопроекту «Про захист американської безпеки від агресії Кремля» (DASKAA).

Крім цього до списку санкцій SDN необхідно внести Зовнішекономбанк (ЗЕБ). Комітет з фінансових послуг палати представників запропонував включити туди одну чи декілька фінансових організацій. Крім ЗЕБа в торішньому документі фігурували Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Россельхозбанк, Промсвязьбанк. Крім цього, Росію слід виключити з міжнародної системи платежів SWIFT, вважають представники влади США.

Як повідомлялося раніше, представники Євросоюзу пропонують продовжити санкції проти Росії через окупацію Криму. Уже в середу, 10 червня, відбудуться збори, на якому посли ЄС ухвалять позитивне рішення з приводу продовження санкцій ще на рік.

Також, в Сполучених Штатах Америки всерйоз розглядають пропозицію про розширення санкцій проти будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». З такою ініціативою виступили демократка Джинн Шейхін і республіканець Тед Круз, передає видання «Bloomberg».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ